a,capella szőlőbirtok

Vörösboraink

   Kékfrankos  Siller 2021

Badacsonyi Kékfrankos siller - 2021 - 0.75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz vörösbor

Egy intenzív, gyümölcsös, valódi siller technológiával készült, "jóivású" vörösbor. Vagy ahogy a "régi öregek" hívták: pirosbor. Ma inkább úgy neveznénk: sokoldalú gasztrobor. Nem csak színében, de ízvilágában is átmenet a rozé és a testes vörösbor között. A szamóca, meggy, cseresznye, szilva illat- és ízjegyeket felvonultató aromavilága, a jó savnak köszönhető dinamizmusa és a testességét meghatározó tüzessége, a badacsonyi borvidékre jellemző ásványossága, valamint a lágy struktúrát eredményező visszafogott tannintartalma biztosítja rendkívüli sokoldalúságát és teszi alkalmassá ételpárosításokhoz.


Fogyasztását 14-16 oC-on ajánljuk

   Kékfrankos 2018

Badacsonyi Kékfrankos - 2018 - 0.75l - OEM (Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) száraz vörösbor

Gyümölcsös illatvilága intenzív felütéssel indítja. Érett gyümölcsök, málna, meggy, de leginkább aszaltszilva ízjegyek dominálnak. Ízében a struktúrát a lekerekedett tanninok mellett a szép savak vezetik. A viszonylag magas alkohollal mindezek kiváló egyensúlyt tartanak, és összességében egy nagyívű, vastag, tartós ízélményt nyújtó, komplex bort eredményeznek. Ízében a gyümölcsösséget az új kisfahordós érlelésből származó vaníliás-fahéjas-szegfűszeges jegyek egészítik ki. Fűszeressége és ásványossága izgalmas dimenziókkal gazdagítja.

 

Fogyasztását 16-18 oC-on ajánljuk